Романи (6)
Разкази (1)
Поезия (0)
Хумор (1)
Други (0)

 

 
Под небето на Тоскана
Под небето на Тоскана

Франсис Мейс

Франсис Мейс винаги е обичала къщите. "Под небето на Тоскана" описва приключенията на авторката, която решава да си купи къща в Тоскана. Свикнала с американския начин на живот, Франсис е удивена колко различен е живота в Италия, колко по-спокоен и пълноценен е той. Запленена от старата 200 годишна къща, авторката се заема да я реставрира, да възстанови отдавна запустелите лозя и маслинови градини. Тежкият труд не ѝ тежи, защото е заобиколена от невероятна красота, съседите ѝ са гостоприемни и дружелюбни, а животът в Тоскана е истинска идилия. Емоционално и увлекателно, тя разкрива непринудената красота на живота в Италия. В книгата са включени и рецепти за вкусни сезонни ястия, които авторката най-често приготвя с продукти от собствената си градина.

Още с излизането си "Под небето на Тоскана" става бестселър и остава в класациите на Ню-Йорк таймс в продължение на повече от 2 години. Този шедьовър е преведен на над 40 езика. По книгата е направен и едноименния филм "Под небето на Тоскана", с участието на номинираната за Оскар актриса - Даян Лейн.

Наред с автобиографичните записки, събрани в "Под небето на Тоскана", "Хубавата Тоскана" и "Всеки ден в Тоскана", Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари - "Една година в света", илюстрираните справочници "В Тоскана" и "Отнесете Тоскана вкъщи", както и на пет стихосбирки. Не случайно наричат Франсис Мейс - "Бардът на Тоскана".

Цена: 14.95 лв.

Издателство: Хермес Дата на издаване: 05 2014 Страници: 288 Размер: 13 х 20 Корица: мека ISBN: 9789542613350 Език: бг Тегло: 0.300

Коментари (0)
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари!

Made by: TaraSoft Copyright © 2010 MnogoKnigi.com All rights reserved. MnogoKnigi.com

Под небето на Тоскана